NIEUWSBiervriendinnen en biervrienden,

Vanaf 6 oktober 2021 is er een facebookpagina opgezet die is te vinden onder:

Biergilde Gambrinus Almere

Doel van de facebookpagina is een snellere communicatielijn op te zetten met de leden van het gilde. 

Op 19 november 2021 vindt de algemene ledenvergadering plaats die afgelopen april had moeten worden gehouden. Deze vergadering wordt samengevoegd met de vergadering over het contributievoorstel welke altijd in november wordt gehouden. Mochten er leden zijn die van plan zijn bestuurslid te willen worden, dit dan minimaal een maand van tevoren kenbaar maken. Ook vindt dan de uitreiking plaats van de 2 uit 3 beker aan de winnaar.

Op vrijdag 10 December 2021 staat er een bezoek Brouwerij Wispe te Weesp gepland om 19.00 uur.


Brouwersvragen?

Gesproken is over het extra schuimen van geheel uitvergist bier. Het zou mogelijk te maken kunnen hebben met de Var. Diastaticus, een wilde gistsoort, die zorgt voor een agressieve tweede vergisting. Het lijkt onder de Saisongisten veel voor te komen en is moeilijk weg te krijgen uit de brouwinstallaties. Het is een interessant onderwerp om in het nieuwe jaar op een gildeavond door een deskundige te laten behandelen.

Ook kwamen meetverschil resultaten tussen warm gemeten met de Brixmeter en op 20 graden met de dobber gemeten aan de orde. We gaan in de brouwerij de komende periode beide testresultaten naast elkaar leggen. Onderwerp komt terug op een volgende gildeavond.