Het laatste nieuws


4 februari

Vrijdag 9 maart willen we als gilde een bezoek gaan brengen bij de bierfabriek. Eerst een lekker kippetje eten en daarna een rondleiding met proeverij. De kosten worden hoofdelijk omgeslagen. Geef je op.

4 februari

Zaterdag 10 februari gaan we een open dag houden. Er hebben zich al diverse mensen aangemeld om op het plein voor de brouwerij met pan en brander een biertje te gaan brouwen. In de brouwerij willen we elk heel uur een beknopte rondleiding geven en in het proeflokaal een permanente voorstelling van de brouwfilm. We laten ook gratis onze Oostvaarders proeven. Tevens is er de mogelijkheid van een betaalde proeverij van 3 of 6 bieren.

4 februari

Na een zeer goed bezochte nieuwjaarsreceptie gaan we weer vrolijk verder. Gisteren 3 februari hebben 3 keurmeesters van het BKG de 34 ingezonden bieren in de c-klasse gekeurd. De winnaar zal op de gildeavond van 16 februari bekend worden gemaakt.

17 september.

Vanwege de viering van ons 25 jarig jubileum is de inleverdatum voor de wedstrijdbieren met 1 maand verschoven naar de gilde avond van november.

17 september

Op vrijdag 22 september vindt de feestavond plaats voor alle leden en familie die op enige wijze hebben bijgedragen aan het tot stand komen van de brouwerij of het proeflokaal. Opgeven is wel verplicht i.v.m. de inkoop van de hapjes. 

17 september.

De volgende brouwcursus start op 30 september in is met 12 cursisten aan het maximale aantal gekomen.Voor de volgende cursus in januari hebben al 4 personen ingeschreven.

17 september.    De vakantie zit er weer op en afgelopen vrijdag is de eerste gildeavond weer geweest. Traditioneel ging het weer om de meegebrachte vakantie bieren te proeven en de eerste 2 uit 3 competitie te doen. Ook werd iedereen gedankt die zich had ingezet voor het havenfestival.. Met een opkomst van 28 leden was het weer een geslaagde avond.

1 April (geen grap) start de volgende brouwcursus. Er hebben zich 11 mensen voor opgegeven waardoor het maximale aantal is bereikt. De volgende cursus start in september. 


18 maart wordt de brouwdag voor de cursisten. Van 9 tot 5 zullen ze bezig zijn om een volmout bier te brouwen. Clubleden zijn van harte welkom om langs te komen voor de morele ondersteuning.


!7 maart is de volgende gildeavond. Men hoeft geen glas meer mee te nemen, die zijn voldoende aanwezig in het proeflokaal. De avond zal in het teken staan van het 25 jarig jubileum van onze club dit jaar.


4 februari zal om 10:00 uur de volgende brouwcursus van start gaan. Het maximale aantal van 10 inschrijvingen is behaald en daarmee is deze groep vol. De volgende groep waarvoor ingeschreven kan worden start begin mei.


21 januari zal de afsluiting van de lopende brouwcursus plaatsvinden. De 5 cursisten zullen elkaars bieren proeven die tijdens de cursus gebrouwen zijn en hun Oorkonde in ontvangst nemen.


20 januari hebben we weer de nieuwjaarsreceptie van onze club. Vanaf 20:00 uur zijn alle leden en donateurs van harte welkom om elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen onder het genot van een hapje en drankje.


4 dec 2016       Open brouwdag op 17 december.

Op de laatste gildeavond werd gevraagd om weer een aantal open brouwdagen te organiseren zodat men in groepjes of alleen met een eigen of geleende brouwinstallatie op een gezellige manier een wedstrijdbier kon brouwen. Volgend jaar komt de C klasse aan de beurt. Kijk hiervoor op de site van het Bier Keurmeesters Gilde. De PDF lijst is ook bij Lex op te vragen


17 december is de brouwerij besproken om gezamenlijk te brouwen. Heb je hulp nodig voor een recept of voor de ingrediƫnten neem dan contact op met Lex.


IngrediĆ«nten en gas zijn voor eigen rekening. Heb je geen brouwspullen, geen nood, er zijn 5 brouwsets  beschikbaar. Wel even reserveren.